Beste boekrecensiesites

beoordelingswebsites

Het is geen geheim dat er in Nederland meerdere websites zijn met boekbesprekingen.
In deze blogs vind je leestips van amateur boekbloggers of zelfs professionals die enkele ideeën en evaluaties van hun nieuwste lezingen met hun lezers delen.

Ze delen een passie voor de wereld van boeken en publiceren.
Boekpresentaties worden elke week gepubliceerd, rekening houdend met de nieuwste releases en opkomende schrijvers die onbekend zijn bij het grote publiek.

Voor leesliefhebbers zijn deze beoordelingssites essentieel om onpartijdige tips te lezen, omdat ze niet worden beïnvloed door uitgeverijen.

Topboekblogs van 2024

In deze lijst hebben we alle beste Nederlandse boekbesprekingsblogs opgenomen om leesideeën te vinden, in volgorde van inclusie en niet van verdienste.

➤ Site voorstellen

 • #1Hebban

  Hebban

  Een zeer interessante site die boekbesprekingen verzamelt, met bijzondere aandacht voor de plot en details.

 • #2Beste Boekentips

  Beste Boekentips

  Voor liefhebbers van zeer diepgaande boekrecensies, geeft deze site zeer praktisch advies over wat uw volgende lezing zou kunnen zijn.

 • #3Bazarow

  Bazarow

  Beroemde site in Nederland voor zijn verzameling boekbesprekingen van verschillende literaire genres om verschillende soorten lezers te plezieren.

  Bezoek de site

 • #4Boekrecensies Blog

  Boekrecensies Blog

  Boekenrecensiesblog werkt niet met sterren of een puntensysteem. Wij doen ons best om in de recensies zo duidelijk mogelijk aan te geven waar het boek over gaat, voor wie het boek geschikt is en wat de lezer ervan kan verwachten.

 • #5Luisterboekenreviews.nl

  Luisterboekenreviews.nl

  Recensies van de leukste luisterboeken voor jong en oud met extra aandacht voor de juiste volgorde van een boekenserie en voor boeken die verfilmd zijn.

 • #6Janine Brandsen

  Janine Brandsen

  Auteurspagina van de Nederlandse auteur Janine Brandsen, schrijver van de historische roman Val uit de tijd met o.a. een blog over schrijven, geschiedenis en onderwijs.

 • #7FantasyBoeken.com

  FantasyBoeken.com

  FantasyBoeken.com helpt fantasylezers nieuwe boeken vinden! Met boekentips ingedeeld in diverse lijsten. Van de top 50 beste fantasy werken en hoe je Brandon Sanderson het beste kan lezen, tot een collectie van fantasy over assassins.

 • #8De Recensie.nl

  De Recensie.nl

  DeRecensie.nl is dé site voor recensies van de interessantste boeken. De strenge selectie van het materiaal door onze recensenten, aangevuld met een waarderingscijfer van 1 tot 5 sterren, maakt het makkelijk voor de consument om een keuze te maken.

 • #9FantasyWereld

  FantasyWereld

  FantasyWereld.nl is het grootste online magazine op het gebied van fantasy en sciencefiction, met dagelijks honderden bezoekers uit Nederland en Vlaanderen.

 • #10Boeken.cafe

  Boeken.cafe

  Boeken.cafe is een compleet boekenplatform, waar je als lezer of auteur een veelheid van nieuws en links vindt rond de boeken die jou interesseren.

 • #11Goede Boekentips

  Goede Boekentips

  Op Goede Boekentips staan de beste boeken van alle denkbare categorieën voor jong en oud. Iedereen kan er een goed boek vinden voor zichzelf en anderen!

 • #12JKleest

  JKleest

  Recensies van boeken in allerlei genres met een voorkeur voor literatuur en non-fictie. ook thrillers en science fiction en fantasy komen soms aan bod.. De website bestaat sinds 2015 en bevat inmiddels honderden boekbesprekingen.

 • #13De Beste Boekentips

  De Beste Boekentips

  Besteboekentips.nl beoordeelt boeken en doet aanbevelingen voor Nederlandse boekenliefhebbers. Vele auteurs zijn al dankbaar geweest dat ze genoemd zijn op deze site. Hun deskundige redactie staat altijd klaar voor advies.

 • #14Adorable Books

  Adorable Books

  Adorable Books is een van de grootste boekenblogs van Nederland en bestaat sinds 2011. Hier worden verschillende boeken gerecenseerd en staan overzichten van je favoriete auteurs en boekenseries.

 • #15The Book Review

  The Book Review

  Een kritisch-persoonlijke boekenblog met recensies binnen diverse genres en opiniërende achtergrondartikelen.

 • #16Leesbeest.nl

  Leesbeest.nl

  Leesbeest publiceert wekelijks enkele luchtig geschreven signalementen en recensies van nieuwe boeken. Bij Leesbeest vinden ze het leven te kort voor slechte boeken, dus er is vooral aandacht voor boeken waar de recensent zelf blij van wordt.

 • #17Tabitha van Krimpen

  Tabitha van Krimpen

  Op tabithavankrimpen.nl vindt je vooral recensies van non-fictieboeken rond maatschappelijke thema’s, zoals eenzaamheid, digitalisering en de huidige tijdgeest en cultuur. Ook religie en filosofie houden Tabitha van Krimpen, bedrijfskundige en voormalig Jonge Theoloog des Vaderlands, bezig.

 • #18Koukleum.nl

  Koukleum.nl

  Koukleum is een website met warme blogs over boeken, bakken, gadgets en alles wat we verder interessant vinden. Qua boeken ligt onze focus vooral op thrillers, romans en waargebeurde verhalen.

 • #19Bookbreak

  Bookbreak

  Bookbreak.nl is de Nederlandse boekenblog van Paula Heeger. Ze recenseert vooral Nederlandse literatuur, maar ook young adult boeken en feministische boeken.

 • #20Veronique's Boekenhoekje

  Veronique’s Boekenhoekje

  Veronique’s Boekenhoekje is een persoonlijke boekenblog en meer! Met veel liefde en plezier deelt Veronique haar enthousiasme over boeken in allerlei genres en eigenlijk alles waar ze enthousiast over is.

  Bezoek de site

 • #21Meer boeken

  Meer boeken

  Want wie heeft er ooit genoeg boeken? Recensies en boekentips over allerlei soorten boeken, voor alle leeftijden. Doe leesinspiratie op via Demi haar mening.

 • #22Leesdame.nl

  Leesdame.nl

  Leesdame focust zich voornamelijk op boeken van Nederlandstalige auteurs. Leesdame bespreekt alles wat in haar interessegebied ligt en dat gebied is groot! Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid waagt Leesdame zich ook wel eens buiten haar comfortzone.

 • #23Rizoomes blogt

  Rizoomes blogt

  Rizoomes Boekenblog bespreekt boeken over crisis. In de breedste zin van het woord, van rampen tot catastrofes en oorlog. Maar ook de persoonlijke crisis komt voorbij, vaak verpakt als literatuur. En dan kan het zomaar nog leuk zijn ook.

  Bezoek de site

 • #24Oostblog

  Oostblog

  Oostblog.info geeft Oostblok-boekentips: romans, thrillers en ervaringsverhalen over en van schrijvers uit voormalig Oostblok en Sovjet-Unie. Ook voor boeken over architectuur, design, geschiedenis, reizen en biografieën van die regio.

P.S. Deze ranking is het resultaat van een handmatige selectie van de beste Nederlandse blogs.